Daníel Bjarnason: Hypnotiserende Forvandlinger

Lørdag 29/7 kl 18.30 på Maltfabrikken
KL. 18.30:

Artist talk med Årets composer-in residence: Daníel Bjarnason fra Island. Moderator er chef for Aarhus Symfoniorkester Jesper Nordin

Det er en stor glæde at præsentere årets Composer-in-residence på I Djurs og Mols: Islandske Daniel Bjarnason. Traditionen tro inviterer vi vores publikum helt tæt på en af tidens store komponister. Med plads til både leg og alvor i kreativiteten dykker vi ned i en nutidig kunstners musik, hvor komponisten selv er med til at forme koncerterne på festivalen. Således giver det i løbet af ugen publikum en unik fortrolighed med et nyt musikalsk univers, samtidig med, at nye samarbejder og musikalske sammenhænge kan opstå. I år er vi så heldige, at islandske Daniel Bjarnason gæster festivalen en uge. Vi skal opleve hans flygtige, drømmende kammermusik, bl.a. strygekvartetten, som bliver transmitteret af DR P2 og de smukke luftige Larkin Songs med sopran og strygere. Bjarnason står selv på dirigentpodiet, når hans cellokoncert Bow to String opføres 2 gange på festivalen og han medvirker som improviserende musikere på klaver i et band, der frit fabulerer videre på et af hans værker.

En ny cd med værker af Bjarnason er netop udkommet i juni på Dacapo Records med Aarhus Symfoniorkester. Flere af cd-ens værker og de to solister kan opleves i andre versioner på årets festival. Vi indbyder til en talk ledt af chef for Aarhus Symfoniorkester, Jesper Nordin, hvor Bjarnason, Jakob Kullberg og Karin Torbjørnsdottir og han taler om, hvordan de oplever musikken og komponistens rolle som både skabende og udøvende. Er det en ny tendens blandt de yngre komponister?

djurs 2023 Daniel 4

foto:  Jakob Elmark

Kl. 19.30: Koncert: Bjarnason - Hypnotiserende forvandlinger

Velkommen ind i et flygtigt og luftigt kreativt univers med klassisk strygeorkester med sopran- og cellosolist både før og efter pausen. Dette klassiske klangbillede brydes op af et impro-band i begge afdelinger, som leger videre med musikkens drømmende stemninger og temaer.

Der sælges øl og vin både før koncerten og i pausen.

Medvirkende:
Jakob Kullberg, cello
Daniel Bjarnasson, præpareret klaver, direktion mm.
Karin Thorbjörnsdottir, sopran
Anders Filipsen, keyboard, Peter Tinning, guitar,
Kresten Osgood, trommer 
Open Strings Chamber Orchestra under ledelse af Daníel Bjarnason og Bjorn Bantock

djurs 2023 Tvaers foto

foto: Jakob Elmark


PROGRAM:
Daniel Bjarnason 'Bow To String' for strygeorkester
Jakob Kullberg, solist. Daniel Bjarnsason, dirigent

Improvisationer ved jazz-kvartet (tager afsæt i et af Bjarnasons temaer)

pause

Daniel Bjarnason "Larkin Songs" for sopran og strygeorkester. Karin Thorbjørnsdottir, sopran. Bjorn Bantock, dirigent

Improvisationer ved jazz-kvartet (tager afsæt i et af Bjarnasons temaer)

Cd-release med Bjarnason-udgivelse fra Dacapo kan her opleves live i Maltfabrikken.

Daníel Bjarnasons musik har noget flygtigt over sig. Uanset om den begynder stille eller højlydt, roligt eller voldsomt, bliver lydene til sidst forvandlet til noget mindre konkret og mere luftigt. Dette demonstreres ved denne koncert med hypnotiserende forvandlinger, dirrende lyde og gribende refleksioner over kærlighedens flygtige natur.

Bjarnason medvirker selv både som komponist, pianist, impro-musiker og dirigent ved denne koncert.


entre 190 kr.
Gratis for unge under 25 år