Saariaho Composer in residence

Koncerter, art talk & workshops i festivalugen

Den finske komponist og sonningprisvinder Kaija Saariaho gæster i år I Djurs og Mols i 6 dage. I samarbejde med komponisten har festivalen kurateret nogle koncerter, der kaster et varieret lys over Saariahos kammermusik og to cellokoncerter. Flere ensembler, danske og internationale og solister medvirker.
Mange af værkerne beskæftiger sig med lys, og lysdesigner Aleksi Barrière sætter scenen for musikken. Festivalen har et nært samarbejde med Saariaho, som er bygget op over flere år, og det er en ære, at hun i år medvirker både med workshops med de unge studerende på Open Strings Masterclass og ved prøvearbejde op til koncerterne.

1) 26/7 kl. 16.30: "Sinfonietta Elektronika" med Aarhus Sinfonietta, musikere fra polske Ensemble OMN og internationale cellotalenter fra Open Strings Masterclass. Resultat af workshop med komponisten.
2) 27/7: Prøver med Ensemble Storstrøm, Ensemble OMN og Kroger Kvartetten sammen med komponisten
3) 28/7 kl. 21: "Nordisk Lys". Når solen er ved at gå ned over Dråby Kirke mødes to ensembler og Jakob Kullberg som cellosolist omkring "Notes on Light" og "Lichtbogen" af Saariaho. Ensemble OMN fra Polen og Ensemble Storstrøm. Dirigenter Aliisa Neige Barrière og Szymon Bywalec.
4) 29/7 kl. 14: Art Talk på Glasmuseet med Saariaho og kunstnere, der står hende nær. Vært Esben Tange
5) 29/7 kl. 17: Koncert med program kurateret af Saariaho spillet af Ensemble Storstrøm og Aliisa Neige Barrière, dirigent.
6) 30/7 kl. 15: Saariaho-Hume in Dialogue. Kroger Kvartettens musikere og Aliisa Neige Barrière, violin skaber et møde mellem barokkomponisten Tobias Hume og den nutidige finske komponist, hvor værkerne væves ind mellem hinanden. Uropførelse af nye violinduoer "Botanique" spillet af Alexander Øllgaard og Aliisa Neige Barrière. Optages af DR P2

Esben Tange fra DR P2 er vært på koncerter og art talk d. 28.-29. juli

Billetkøb: her

Saariaho, Alexei Barrière 


Rødtjørnevej 44, 2720 Vanløse
Tlf. 2636 1978 – CVR. 33331169
EFFE LABEL LOGO 220