Kaija Saariaho, composer in residence 2021

Aarhus Sinfonietta m. fl.: "Sinfonietta Elektronika"

MANDAG D. 26. JULI KL. 16.30 på Maltfabrikken

Sinfonietta Elektronika

Fri adgang!

Til ’Sinfonietta Elektronika’ mødes nogle af Europas største kapaciteter inden for Ny Musik: den finske komponist Kaija Saariaho, lokale Århus Sinfonietta og det polske elite-ensemble OMN Ensemble. Sammen samles de med cello-masterclassen Open Strings, hvor avancerede cellostuderende fra hele verden mødes for at dykke ned i Saariahos elektroniske mesterværk ’Amers’.

Det sammensatte ensemble danner ramme om en solist-workshop for de cellostuderende op til festivalen under kyndig ledelse af Kaija Saariaho og de to Saariaho-eksperter Jakob Kullberg (cellist og kunstnerisk ansvarlig ved Århus Sinfonietta) og Aliisa Neige Barrière (violinist, dirigent og datter af Saariaho). Masterclassen kulminerer med denne festkoncert på Kulturloftet, mens der i weekenden op til også løbende vil være åbne døre, så publikum kan opleve glimt af det arbejdende ensemble med solister under selve workshoppen.

Det elektroniske element i ’Amers’ går igen i koncertens øvrige værker, hvor den elektro-akustiske komponist og musiker Hans Peter Stubbe Teglbjærg står for den elektroniske eksekvering.

Workshoppen og koncerten på Klassiske Koncerter i Djurs og Mols er et krydsfelt for begyndende samarbejder mellem Århus Sinfonietta og Kaija Saariaho, og Århus Sinfonietta og OMN Ensemble.

I de kommende to år vil Kaija Saariaho være Århus Sinfoniettas ’composer in residence’ i samarbejde med Aliisa Neige Barrière som ’young conductor in residence’. Ligeledes kickstartes ikke blot samarbejdet med Saariaho, men også med OMN Ensemble, som vil være Århus Sinfoniettas venskabsensemble i 2-årig periode.

Soloværk "NoaNoa" for fløjte og elektronik spilles af den polske fløjtenist Alicja Molitorys

Medvirkende musikere fra Ensemble OMN ved denne koncert: Alicja Molitorys og Dorota Adamczak, Wojciech Herzyk og Paweł Cal.

 

 

 

 

 

 

 

Maltfabrikken
Adelgade 39, 8400 Ebeltoft

Maltvej 4-12, 8400 EbeltoftRødtjørnevej 44, 2720 Vanløse
Tlf. 2636 1978 – CVR. 33331169
EFFE LABEL LOGO 220